Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Παράτριμμα της περιοχής της πάνας (σύγκαμα).

Πρόληψη συγκάματος

 Αλλάζετε τις πάνες συχνά και αμέσως μόλις το μωρό κάνει κακά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ουδέτερο σαπούνι και σκουπίστε απαλά την περιοχή. Αφήστε την περιοχή της πάνας να στεγνώσει στον αέρα όποτε αυτό είναι δυνατό. Μπορείτε να κάνετε χρήση στεγνωτήρα σε μια χαμηλή ρύθμιση για να στεγνώσει καλά η περιοχή.
 Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε βαζελίνη ή μια ειδική κρέμα με οξείδιο του ψευδαργύρου για να καλύψετε το δέρμα. Πούδρες γενικά δεν συνιστώνται λόγω του κινδύνου  εισρόφησης της σκόνης στους πνεύμονες του μωρού.

Θεραπεία συγκάματος

Οι μολύνσεις της μηρογεννητικής περιοχής από μύκητες είναι πολύ συχνές στα μωρά. Οι μύκητες είναι παρόντες παντού στο περιβάλλον μας. Αγαπούν κυρίως τις υγρές περιοχές όπως είναι η περιοχή της πάνας. Μπορεί επίσης να είναι υπάρχουν στο στόμα του μωρού και να εμφανίζονται σαν λευκό επίχρισμα στην γλώσσα ,τα χείλη και το στόμα του. Σ’ αυτή την περίπτωση  χρειάζεται εφαρμογή αντιμυκητιασικής κρέμας στην ερεθισμένη περιοχή για να το  θεραπεύσουμε (π.χ.Dactodor, Kenacomb, Verdal). Πολλές φορές η χρήση ενός βάμματος που ονομάζεται Gentian Violet 1% βοηθάει την γρηγορότερη επούλωση.

 Ο παιδίατρος σας είναι αυτός που θα εκτιμήσει την σοβαρότητα του συγκάματος και θα σας καθορίσει την κατάλληλη θεραπεία στη σωστή χρονική διάρκεια ,γι αυτό συμβουλευτείτε τον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου